Archief Seizoen 2011/ 2012 

Algemene Ledenvergadering

Oosterbeekse IJsvereniging.

Op woensdag 18 april 2012 om 20.00 uur vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. 

U bent van harte uitgenodigd. Hieronder volgt de agenda:

 

 Opening.

Notulen vergadering d.d. 13 april 2011.

Overzicht afgelopen ijsperiode 2011-2012.

Verslag en benoeming kascommissie.

Verslag penningmeester.

Bestuursverkiezing. Aftredend volgens reglement zijn mevrouw Y.Sinke en mevrouw N.van Ede. 

Beide bestuursleden stellen zich herkiesbaar.

Tegenkandidaten kunnen worden opgegeven uiterlijk 5 dagen voor de ledenvergadering bij het secretariaat.

Vaststellen contributie 2012-2013.

Rondvraag en sluiting.

 

Het bestuur O.IJ.V.

Secretariaat: Zaaijerplein 14

6861 ZP Oosterbeek.

 

Zaterdag 17-03-2012

Vandaag 17 maart 2011 heeft de O.IJ.V. meegedaan aan NL Doet.

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om een dag de handen uit de mouwen te steken. De vrijwilligers van de O.IJ.V. hebben zich met overgave ingezet om het ijsseizoen af te sluiten. We zijn begonnen om half tien ‘s-morgens met koffie en koeken en daarna zijn we aan de slag gegaan. We hadden een heel programma om alle materialen( witte zeilen, schermdoeken, palen van de schermen, sneeuwruimers, rekjes van de kinderbaan, rubberen matten, pionnen, banken etc.) , die we gebruikt hebben tijdens de afgelopen ijsperiode, weer op te ruimen. De unimogs, watertank, sneeuwfrees en ijsmachine staan weer in de stalling. De ijshockeybaan is weer geëgaliseerd en het groffe materiaal eraf gehaald, zodat er weer jeu de boules gespeeld kan worden in de zomer. Het zwerfvuil op het park Hartenstein en de tennisbanen is verwijderd. Kortom, alles staat weer in de zomerstalling en gereed voor het nieuwe seizoen. Met enorme dank aan de vrijwilligers, die meegedaan hebben op deze dag. Tussen de middag was er een lunch verzorgd met lekkerbekjes en broodjes haring. Blik op Renkum is geweest om foto’s te maken van de activiteiten op die dag. Om 15.00 uur ging iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis.   klik op het logo voor de foto's

 

Woensdag 22-02-2012

We zijn vandaag druk bezig met het aanpassen en onderhoud van de website.! Er staat o.a. een panoramafoto bij de pagina Hartenstein, gemaakt door een enthousiaste vrijwilliger uit Doorwerth.

Zondag 12-02-2012

Vandaag hebben, ondanks de vele toertochten in Nederland, circa 1300 schaatsliefhebbers de ijsbaan bezocht. Van jong tot oud hebben met veel plezier genoten van het ijs met de wetenschap dat het een laatste keer kan zijn voor de komende tijd. We sluiten een hele mooie en gezellige  ijsperiode af en bedanken alle vrijwilligers, EHBO-ers, leden en schaatsliefhebbers voor een ieders bijdrage daarin. En natuurlijk zien we jullie graag  terug bij een volgende ijsperiode.

OIJV

Zaterdag 11-02-2012

Dag 11 sinds het openen van de baan. Traditioneel is het dan weer een  kinderdag, zeker 700 kinderen hebben ’s middags genoten van het schaatsen op Hartenstein.

Vrijdag 10-02-2012

Na nachtelijke inspanning van de ijsmeesters en vrijwilligers lag de baan er weer perfect bij. De Marlijnschool uit Oosterbeek met 500 leerlingen hebben ’s morgens op de baan het Elfstedentochtspel gedaan. Dit wat prachtig om te zien. Ook de Talentschool uit Doorwerth was aanwezig ondanks dat vele schaatsers toertochten gingen rijden, waren er toch nog 1640 bezoekers.

Donderdag 09-2-2012

Donderdag was het een zonovergoten dag. Door de felle zon, moesten we voor de eerste keer in dit seizoen de 400 meter baan voor 1/3 sluiten. Maar ’s avonds kon er weer volop geschaatst worden. Bijna 900 schaatsliefhebbers bezochten de baan.

07-02-2012

Ook vandaag zijn er evenveel bezoekers geweest als gisteren. De banen lagen er geweldig bij en we kregen diverse complimenten. Hulde voor onze ijsmeesters en vrijwilligers. De Mariënbergschool en SKAR-BSO waren met heel veel kinderen op de baan.  's Avonds maakte T.V. Gelderland opnames en interviews op de ijsbaan, om bij onze bezoekers de Elfstedenkoorts te meten.

06-02-2012

Na het schitterende weekend was het vandaag voor veel mensen weer een normale werkdag en gingen de kinderen naar school. Ondanks dat hebben 1100 schaatsliefhebbers gebruik gemaakt van de mooie ijsbaan. Het ijs was perfect en doordat de vorstperiode aanhoudt, is dat voor vele schaatsers een reden om een abonnement aan te schaffen. 

 07-02-2012   

Ook vandaag zijn er evenveel bezoekers geweest als gisteren. De banen lagen er geweldig bij en we kregen diverse complimenten. Hulde voor onze ijsmeesters en vrijwilligers. De Marienbergschool en SKAR-BSO waren met heel veel kinderen op de baan.  's Avonds maakte T.V. Gelderland opnames en interviews op de ijsbaan, om bij onze bezoekers de Elfstedenkoorts te meten.

05-02-2012.  

We hebben vandaag een schitterende schaatsdag gehad met meer  dan 2300 schaatsliefhebbers. De eerste zondag in een ijsperiode, is altijd de dag van de gezinnen met kinderen en dat was dit jaar ook weer zo. Hele gezinnen hebben op Hartenstein heerlijk kunnen schaatsen op de 400 meterbaan, de kinderbaan en de ijshockey baan. We kregen heel veel complimenten voor de goede sfeer en de kwaliteit van het ijs. Een mooier compliment kunnen de ijsmeesters en vrijwilligers niet krijgen. Hiervoor doen we het ! Het was enorm gezellig en de chocolademelk vloeide rijkelijk voor de kinderen. De ouders namen na het schaatsen een heerlijke Glühwein. We kunnen terugkijken op een geslaagde zondag zonder noemenswaardige valpartijen. Om 17.00 uur ging iedereen voldaan huiswaarts.

04-02-2012.

Afgelopen nacht heeft het -13 C gevroren en hebben de ijsmeesters en vrijwilligers tot zaterdagochtend 04.00 uur doorgewerkt om de banen te prepareren. Het werd voor de Oosterbeekse IJsvereniging een historische dag want maar liefst 2600 schaatsliefhebbers hebben met volle teugen genoten van de sfeervolle en zonovergoten ijsbaan! ! Zover wij weten is dit nog nooit in het bestaan van de ijsbaan voorgekomen. Ondanks de drukte kwamen er nauwelijks mensen bij de E.H.B.O. Doordat hardrijders en recreanten elkaar respecteren gebeurden er weinig ongelukjes. Het was een prachtige dag!

03-2-2012

Vandaag was het de dag van de scholen: Leerlingen van Dorenweerd College uit Doorwerth, v. Lingenschool uit Zetten en de Bernulphusschool uit Oosterbeek hebben genoten van het ijs!  Tegen de middag ging het sneeuwen en werd sportpark Hartenstein in een echte winterse ambiance omgetoverd.

Voor de schaatsers, jong en oud, was dit een hele mooie ervaring. 02-02-2012.

Na de enorme drukke woensdag zijn de ijsmeesters en vrijwilligers vanaf 22.00 uur bezig geweest om de banen te prepareren. Door de enorme drukte was onderhoud wel nodig. Het werd een drukke en gezellige dag met meer dan 1700 schaatsliefhebbers waarvan velen complimenten gaven over de perfecte ijsbaan.  

De Gelderlander heeft diverse sfeeropnamen gemaakt. 01-02-2012

Het was vandaag een fantastische schaatsdag. (zie de foto's in het fotoalbum)

Het ijs was perfect en de schaatsliefhebbers hebben enorm genoten. 2000 schaatsers hebben de weg naar de ijsbaan van Hartenstein gevonden. Vanmorgen om half 11 was de Paasbergschool met 180 leerlingen op de baan, met een heuse Elfstedentocht. Een enorm leuk schouwspel voor iedereen.

Radio Gelderland was aanwezig om de diverse schaatsers te interviewen. Nu.nl en Blik op Renkum.nl hebben diverse foto’s gemaakt. Hoog en Laag heeft ook foto’s gemaakt en interviews gehouden. Vanavond gaan de ijsmeesters en vrijwilligers weer verder om voor donderdag de banen perfect te prepareren. 31-01-2012Het is gelukt om de banen te prepareren. Vanaf morgenvroeg woensdag 1 februari zijn we vanaf 9.00 tot 12.00 geopend. Om 12.00 uur morgen beslissen we over de overige openingstijden. Vanmiddag hebben we de banen afgedekt met wit plastic tegen de felle zon. Vanavond zijn we om 19.00 uur weer begonnen en gaan door tot morgenvroeg. U bent van harte welkom op de ijsbaan.

30-01-2012

De vorst van zaterdag op zondag en van zondag op maandag is ondanks de voorspellingen tegen gevallen. Toch hebben diverse media zoals Radio en TV Gelderland en de NOS al veel aandacht aan de OIJV gegeven. We zijn momenteel volop bezig om de banen te prepareren. Blijf ons volgen op de website, Twitter en Facebook.

26-01-2012

De winterkaarten zijn geschud. De kans op ijsdagen ( hele dagen onder nul) is 60-70% vanaf maandag en de wind draait naar het oosten. De afgelopen dagen was er nog steeds twijfel, maar inmiddels neemt de zekerheid flink toe.

Schaatsliefhebbers bekijken dagelijks onze site, twitter en facebook.!

18-01-2012

Na een paar nachten met lichte vorst met temperaturen overdag ruim boven nul, hebben de ijsmeesters helaas niets kunnen doen. Omdat het nog maar half januari is en de meeste Elfstedentochten in februari verreden worden houden we de moed erin, dat we de ijzers dit seizoen nog kunnen onderbinden. Blijf ons volgen op de website, twitter of facebook.

20-12-2011

(kerstkaart)

 

12-12-2011

 We hebben onze ledenadministratie weer up to date na de inbraak van 28-11-2011. De afgelopen 2 weken is er hard gewerkt door bestuur en vrijwilligers, om alles weer op de rit te krijgen. De leden uit Oosterbeek, die voor 1 december betaald hebben, hebben de lidmaatschapskaarten inmiddels ontvangen of ontvangen deze week de kaarten.

 De vrijwilligers van de O.IJ.V. zijn vanaf vrijdag 2 december in de weer om deze klus te klaren.

 Leden woonachtig buiten Oosterbeek kunnen tijdens de ijsperiode hun lidmaatschapskaart afhalen bij hun eerste bezoek aan de ijsbaan.   Mochten er nog mensen in Oosterbeek zijn, die nog foto’s en krantenknipsels hebben uit vroegere of recente tijden, dan horen we dit graag. ( Het archief is ook gestolen.) Email: info@ oijv.nl of per telefoon aan het secretariaat: 026-3333657. Het wachten is nu op de vorst!

05/12/2011

Ingebroken in de blokhut van de OIJV!!!!!

  In de nacht van maandag op dinsdag (28,29 november) zijn onverlaten onze blokhut binnengedrongen. Het inbrekersgilde is met geweld naar binnen gegaan en heeft deuren ingetrapt en ramen vernield. De computer met o.a. onze ledenadministratie is weggehaald, beeldscherm, printers, gereedschap, geluidsinstallatie, kacheltjes, koffiezetapparaat, archief. Ook naast ons, in de kantine van “Onder Ons” is van alles weggehaald.  Zo net voor het ijsseizoen is dit voor ons een enorme schadepost en zijn we enorm gedupeerd. Deze mensen beseffen niet, wat ze teweeg gebracht hebben, bij de verenigingen, die uitsluitend met enthousiaste vrijwilligers werken. Wij waren al startklaar, de zaterdag ervoor was zelfs de hele blokhut van onder tot boven schoongemaakt! Het enige waar wij op zaten te wachten was de vorst en niet op een inbraak. Inmiddels zijn we druk bezig om alles weer op de rit te krijgen, zodat we direct kunnen beginnen als het gaat vriezen.   Wat betreft de ledenadministratie: Er is een back-up van 19 september. Hebt u na 19 september nog een (adres)wijziging doorgegeven, telefonisch of per e-mail, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit opnieuw per e-mail te versturen, zodat wij deze weer kunnen verwerken. We bieden onze excuses aan voor dit ongemak, maar kunnen helaas hier niets aan doen. Een jaar geleden stonden we er beter voor ! De ijsbaan was toen al open!    Het bestuur van de O.IJ.V.

17/11/2011

Uit de Gelderlander van vandaag: Ook ijsmeester Bart Pons van de Oosterbeekse IJsvereniging verwacht niet dat er eerder dan half december geschaatst kan worden op Hartenstein. Toch zijn Pons en de vrijwilligers inmiddels volop aan het werk. De 400 meter baan wordt gereinigd, de machines worden winterklaar gemaakt.

11/11/2011

De website is klaar !  Kijk maar eens rond en geniet van de foto's om in de sfeer te komen Sinds begin augustus is het bestuur van O.IJ.V. samen met de vrijwilligers al druk in de weer geweest met de voorbereidingen voor het ijsseizoen.  Elk jaar komen hiervoor de nodige werkzaamheden kijken op technisch  en administratief gebied.  De apparatuur voor de bereiding van ijs: Unimogs, bezems, ijsmachine, watertank en waterlaadpunt staan na gedegen onderhoud weer klaar voor gebruik. Afgelopen zaterdag is er al proefgedraaid door de ijsmeesters Bart en Sjon.  De schermen tegen de zon, de rekjes ( geverfd in kleur rood )voor de kinderbaan, de banken voor de bezoekers en de rubberen matten zijn zaterdag ook uit de winteropslag gehaald en op de plaats gezet door de vrijwilligers.  Momenteel zijn de vrijwilligers bezig om de baan te ontdoen van vuil, zodat de baan weer mooi wit is. De hechting van het ijs zal hierdoor nog beter worden. Een enorme klus.!  De administratie draait op volle toeren. Begin oktober hebben alle leden weer de giro ontvangen voor het aankomende seizoen. Denkt u aan uw betaling voor 1 december, anders bent u weer inschrijfgeld verschuldigd.! De giro’s voor Oosterbeek, Doorwerth, Heveadorp, Wolfheze, Renkum en Heelsum zijn door onze vrijwilligers bezorgd. Alle lof hiervoor.  Ook de website is nieuw zoals u ziet. Hieraan is de laatste weken enorm gewerkt. Met dank aan de maker van deze site.!  Het kan voor ons ( bestuur en vrijwilligers ) en voor onze leden snel gaan vriezen.

 

  

Mocht u interesse hebben om ook een steentje bij te dragen als vrijwilliger,

stuur ons dan een mailtje (info@oijv.nl).

 

Het bestuur van de OIJV….